Opulus

Keresés: 
Endotoxin
Szakirodalom


Adobe Acrobat Reader

KezdolapÚjdonságokCégünkrolElérhetoségTérképFAQLinkekSzolgáltatásainkrólLog in

MikroszennyezodésTermékek, megoldásokTudásközpontB2BÁllásközvetítésÉlelmiszeripar
 
 

Mikroszennyeződés

Mikroszennyeződésnek nevezzük az olyan idegen, mérhető anyag jelenlétét, amely rendkívül kis mennyiségben, rendszerint ppm-ben, vagy még kisebb koncentrációban található környezetünkben.

A mikroszennyeződés néhány formája mindennapi életünk legfőbb veszélyforrása lehet. Ilyenek pl. a prionok (ld. BSE), az endotoxinok (a gyógyszeres kezelésekben, fertőzésekben, a belélegzett levegőben), a salmonella, a pseudomonas, az ólom és króm (pl. a tányérokon), a radon (pl. a lakásban) stb. A felsorolt példák alapján érthető, hogy az egészségügyi és élelmiszeripari ágazatokban a mikroszennyeződés - elsősorban a mikrobiológiai szennyeződés - problémája kiemelt jelentőségű. Más iparágakban (pl. mikroelektronika), a mikroszennyeződés szintén kritikus fontosságú.

Mivel az egészségügyi és a gazdasági veszély egyaránt nagy, a gyógyszeriparban, a gyógyászatban, a vértranszfúziós állomásokon, a víztisztító üzemekben stb. kiemelt jelentősége van a mikrobiológiai szennyeződés csökkentésének és teljes körű kontrolljának.

A probléma jelentőségét felismerve, vállalatunk egy mikrobiológiai eredetű szennyeződés, az endotoxin vizsgálatának területére specializálódott. Figyelemmel kísérjük az endotoxin mozgását, megelőzésének és eltávolításának lehetőségét, élettani hatásait, és az aktuális hatósági követelményeket.
A LAL mérés területén szerzett sokéves tapasztalat eredményeként új mérési, kiértékelési és adminisztrációs technológiákat fejlesztettünk ki, amelyek gazdaságosabbá, megbízhatóbbá és lényegesen kényelmesebbé teszik az endotoxin kimutatását.

 
   
Frissítve:2006. 03. 08.
back Vissza
----------------------------------
Kezdolap | Újdonságok | Cégünkrol | Elérhetoség | Térkép | FAQ | Linkek | Szolgáltatásainkról | Log in
© 2001-2002 OPULUS® védjegy a BioMondex Ltd. tulajdona. Minden jog fenntartva Jogi tudnivalók.