Opulus

Keresés: 
Adatbázisok, megoldások
B2B (Természettudományok)
Code of Federal Regulations
FDA Warning Letters
Folyóirat- és irodalomkeresés
Fórumok, hírcsoportok
Gyógyszeripari hírek
Gyógyszerkönyvek
Hatóságok
Hivatalos urlapok
Ipari szövetségek
Szabadalmak
Szabályozók és szabványok


Adobe Acrobat Reader

KezdolapÚjdonságokCégünkrolElérhetoségTérképFAQLinkekSzolgáltatásainkrólLog in

MikroszennyezodésTermékek, megoldásokTudásközpontB2BÁllásközvetítésÉlelmiszeripar
 
 

Hatóságok

Linkek

BfArM German Federal Institute for Drugs and Medical Devices
A BfArM független szövetségi hatóság, amely a Német Szövetségi Egészségügyi Minisztérium alá tartozik. A hatóság célja a közegészség megóvása a gyógyszertermékek biztonságának folyamatos fejlesztésével, a gyógyászati eszközök veszélyeinek folyamatos monitorozásával és a narkotikumok, tudatmódosítók és prekurzorok törvényes kereskedelmének monitorozásával.

EMEA European Agency for the Evalution of Medicinal Products
A képviselet felelos a tagállamok tudományos forrásainak koordinálásáért különös tekintettel a kísérletekre és a gyógyhatású termékek felügyeletére, mind a humán, mind az állatgyógyászati felhasználás területén.

Eur-Lex - the portal to European Union law
Az EUR-Lex weboldal átfogó képet rajzol az EU törvényalkotásáról és döntési mechanizmusáról az elokészületektol a befejezésig. A dokumentumok a következo témákat fedik le: az EU hivatalos folyóirata (Official Journal of the European Communities), szerzodések, törvényhozás, törvényelokészítés, precedensek, parlamenti interpellációk, közérdeku dokumentumok.

FDA Food and Drug Administration Home Page
Az FDA szövetségi hatóság, amely betartatja az Egyesült Államok Szövetségi Élelmiszer, Gyógyszer és Kozmetikai törvényét (FFDC Act) és a kapcsolódó törvényeket. Az FDA küldetése az, hogy elosegítse és megóvja a nemzet egészségét biztonságos és hatásos termékek megfelelo idoben történo piacra jutásának elosegítésével, valamint a piacra került termékek folyamatos biztonságának monitorozásával. A világ legnagyobb gyógyszerhatósági szervezete, amely az Egyesült Államok területén forgalmazott összes gyógyszer jóváhagyásáért felelos.

Heads of Agencies
Az Európai Unió egészségügyi hatóságainak közös oldala.

Health Canada
A Health Canada szövetségi minisztérium, mely segíti a kanadai embereket egészségük megorzésben. A Health Canada vezeto szerepet játszik az egészségügyi politika fejlesztésében, az egészségügyi szabályok betartásában, a betegségek megelozésében és az egészséges életkörülmények megteremtésében a kanadaiak számára.

ICH (International Conference on Harmonization)
A Nemzetközi Harmonizációs Konferencia (ICH) egy olyan egyedülálló projekt, amely összehozza Európa, Japán és az Egyesült Államok gyógyszeripari szabályozó hatóságait és szakértoit. Célja: ajánlások kidolgozása a nagyobb harmonizáció elérése érdekében az értelmezések, az alkalmazások technikai irányvonalai, és a termékregisztráció kívánalmainak területén azért, hogy csökkentse vagy megelozze a tesztelés megismétlésének szükségszeruségét az új gyógyszerek kutatása vagy kifejlesztése során.

MCA Medicines Control Agency (UK)
Az angol Egészségügyi Minisztérium adminisztratív hivatala ügyel a népegészségügyre, annak garantálásával, hogy az Egyesült Királyság piacán minden gyógyszer megfelel a rá vonatkozó biztonsági, minoségi és hatékonysági szabványoknak.

Ministry of Health, Labour and Welfare (Japan)
A japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztérium honlapja.

WHO (World Health Organization)
Az Egészégügyi Világszervezet (az ENSZ nemzetközi egészségügyekkel foglalkozó szervezetének) oldala.

A lapon található linkek olyan oldalakra mutatnak, amelyek tartalmáért nem tudunk felelősséget vállalni!
 
   
Frissítve:2006. 03. 08.
back Vissza
----------------------------------
Kezdolap | Újdonságok | Cégünkrol | Elérhetoség | Térkép | FAQ | Linkek | Szolgáltatásainkról | Log in
© 2001-2002 OPULUS® védjegy a BioMondex Ltd. tulajdona. Minden jog fenntartva Jogi tudnivalók.